• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Halfvrijstaande woning uit de jaren 1930. Volgens het kadaster laat vlashandelaar Albert Ameye in 1933 het achterste gedeelte van de woning optrekken (volume dwars op de straat) en een bestaande, dieper gelegen zwingelarij omvormen in een landgebouw. In 1938 wordt de woning door de weduwe van Gustaaf Van Overschelde uitgebreid met het volume aan de straatkant.

Roodbakstenen woning op een arduinen plint en onder een pannen zadeldak. Afwisselende baksteenverbanden op de borstweringen en als banden doorgetrokken boven de openingen. Rechthoekige openingen op arduinen onderdorpels met deels bewaard houtwerk, onder meer schuifraam.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Desselgem, 1933/3, 1938/2.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie