Onderwijsgebouw Petite Ecole Française

Beschrijving

Zogenaamd "Petite Ecole Française". Enkelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen, onder mansardedak (leien) voorzien van vijf 18de-eeuwse dakkapellen met geriemde omlijsting met oren en gebogen kroonlijst met rechte uiteinden. Kern uit de 17de eeuw, twee linker traveeën toegevoegd in de tweede helft van de 18de eeuw, gevel samen met nummer 140 gewijzigd in de loop van de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel met vensterregisters die een geheel vormen met nummer 140.

Aangepaste, bepleisterde achtergevel van zes traveeën, met behouden smeedijzeren Lodewijk XVI-leuningen op de tweede verdieping. Links tweelaags koetshuis.

Mobilair: marmeren schoorsteenmantels, eiken trap en stucplafonds in Lodewijk XVI-stijl.