Burgerhuis uit het interbellum met opslagplaats

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Interbellumwoning met achtergelegen bijgebouw aan de Nijverheidstraat. Volgens het kadaster gebouwd in 1936 door handelaar Roger Debels.

Baksteenbouw onder een zadeldak met zwarte pannen. Straatgevel op arduinen plint met een deels bewaard parement van gele baksteen, zie hermetste begane grond. Erker en balkon op de verdieping op een sokkel van roodgevlamde tegels. Rechthoekige openingen (onder meer drielichten), op de verdieping met gebruik van zwart geglazuurde tegels voor de onderdorpels. Bewaard houtwerk en gietijzeren poort. Vernieuwde rechterzijgevel.

Achter nummers 7-9 gelegen zesbeukige, bakstenen magazijn onder golfplaten zadeldaken; verbouwde zij- en achtergevel.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Desselgem, 1936/20.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie