Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Classicistische stadswoning

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen met schilddak (Vlaamse pannen). Bepleisterde lijstgevel met enkelhuisopstand en Lodewijk XVI-inslag uit de tweede helft van de 18de eeuw, doch bepleistering vernieuwd in begin 20ste eeuw. Begane grond met afgevlakte bossage onder reliëffries met stucornamenten. Horizontale banden op de bovenverdiepingen. Rechthoekige muuropeningen, op de tweede verdieping in geriemde omlijstingen met oren, verrijkt met sluitsteen met festoenen. Bovenste vensters met kwartholle dagkanten. Borstwering en fries met paneel met schijfmotieven. Kroonlijst op klossen.

Achteraanbouw van twee bouwlagen onder mansardedak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit midden 18de eeuw.