Burgerhuis uit het interbellum

Beschrijving

Interbellumwoning met autobergplaats, gebouwd naar het ontwerp van architect Armand Vandenweghe, zie arduinen gevelsteen ter hoogte van de plint met opschrift "ARM. V.D.WEGHE / ARCH. HARELBEKE". Volgens het kadaster opgetrokken in 1939 in opdracht van fabrikant Heli Vandeweghe.

Woning met inpandige garage. Bepleisterde baksteenbouw op een arduinen plint en onder platte bedakingen. Verdiepte inkom met links afgeronde hoek bezet met geglazuurde tegels. Ter hoogte van de verdiepingen, rechthoekige erkeruitbouw met aanpalend en bovenliggend balkon voorzien van buisleuningen. Rechthoekige gevelopeningen en twee patrijspoortvensters. Vernieuwd houtwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 1939/25.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie