Vlashandelaarswoning en magazijn

Beschrijving

Woning met aanpalend magazijn. Volgens het kadaster wordt de woning in 1936 gebouwd. Het bestaande magazijn rechts van de woning, in 1929 gebouwd door vlashandelaar Gilbert Bekaert, wordt vermoedelijk in 1936 voorzien van een nieuwe straatgevel. Baksteenbouw op een arduinen plint en onder een platte bedaking (links) en pannen zadeldak (rechts). Rechthoekige openingen onder als banden doorgetrokken strekken; rechtertravee met twee- en drielichten, linkertravee met deur in bakstenen omlijsting en verbouwde verdieping. Vernieuwd houtwerk. Bakstenen magazijn onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat); trapgevel aan de straatkant met grote, rechthoekige poort onder strek. Vernieuwd houtwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 1929/21, 1936/21.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie