Stadswoning met werkhuis

Beschrijving

Halfvrijstaande woning met achtergelegen werkhuis, volgens het kadaster gebouwd in 1936 door werktuigkundige Jerome Depraelere. Bakstenen woning onder een pannen zadeldak. Roodbakstenen straatgevel op een arduinen plint. Rechthoekige openingen onder doorgetrokken, betonnen lateien. Verdiepte inkom onder luifel. Bewaard houtwerk. Tegen de achtergevel van de woning zijn twee lagere bakstenen volumes onder pannen zadeldaken (nok loodrecht op de straat) opgetrokken; rechthoekige openingen onder betonnen lateien met deels bewaard houtwerk. Dieper gelegen werkhuis; driebeukige baksteenbouw onder pannen zadeldaken (nok evenwijdig met de straat).

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 1936/10.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie