Villa met tandartspraktijk

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tandartspraktijk

Beschrijving

Hedendaagse villa met tandartspraktijk, volgens het kadaster gebouwd in 2001 naar de plannen van architect Arnoud Algoet uit Beveren-Leie (bouwvergunning van 2001). Vrijstaande, bakstenen woning onder een platte of licht hellende bedaking. De woning wordt gekenmerkt door enerzijds verschillende gevelmaterialen (zwarte bakstenen, houten beplanking en grijskleurige gevelafwerking) en anderzijds de eenvoudige, doch verspringende volumewerking. De straatgevel is opengewerkt door glasdallen op de begane grond en een bandraam ter hoogte van de verdieping.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 2001/21.
  • Stadsarchief Waregem, Bouwvergunningen, URB/2004/397/4/P, 2001.