Beeldhouwwerk De Bouwer

Beschrijving

Beeldhouwwerk "De Bouwer", gelegen rechts van het gemeentehuis. Vervaardigd door Willem Vermandere (° 1940) in opdracht van de plaatselijke bouwfirma Groep Huyzentruyt. Het beeldhouwwerk wordt onthuld op 15 mei 1987.

Beeldhouwwerk op veelzijdige, bakstenen sokkel met bloembak en aan de voorzijde een plakkaat met opschrift "DE BOUWER / WILLEM VERMANDERE / GIFT VAN DE / GROEP HUYZENTRUYT / 15 MEI 1987". Beeldhouwwerk met organische vormgeving.

• COOREVITS S., DE CLERCQ E., Vensters op het Verleden, Erfgoedwandelingen in Beveren-Leie, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve, 2008, p. 5.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie