Drie neoclassicistische burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van drie fraaie, neoclassicistische burgerhuizen ontworpen in 1895 door aannemer Florent Verbraeken voor L. Hanogh. De woningen maken deel uit van de homogene en vrij gaaf bewaarde gevelrij van bepleisterde en beschilderde lijstgevels, nrs. 9 tot 25, die dit deel van de Coquilhatstraat kenmerken. Het gaat om enkelhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen onder leien mansardedaken met dakvensters onder fronton. De gevels zijn standaard, maar verzorgd afgewerkt, met hardstenen plinten, centrale balkons op telkens dezelfde consoles, imitatievoegen, houten kroonlijsten op consoles, ornamentiek zoals versierde boogvelden, sluitstenen en pilasters. Deels bewaard houtwerk.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1895 # 1559.