Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistische burgerwoning van drie bouwlagen en drie traveeën onder leien mansardedak, circa 1895 gebouwd voor Caroline Seidel, echtgenote van Florent Heens. De woning past in de homogene rij bepleisterde en beschilderde lijstgevels die bewaard is van nrs. 9 tot 25 in de Coquilhatstraat. Oorspronkelijk telde de woning twee bouwlagen; in 1912 werd de woning met een verdieping verhoogd, waarbij de vormgeving van de bovenverdieping en het nieuwe mansardedak het originele plan volgen. Sobere, verzorgde neoclassicistische gevel: hardstenen plint, licht geaccentueerd middenrisaliet met imitatievoegen, centraal balkon met gietijzeren leuning en dakvenster met gebogen fronton. Rechthoekige muuropeningen, houten kroonlijst op klossen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1895 # 1515, 1912 # 722.