Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Nummer 25 is het sluitstuk van een homogene rij bepleisterde en beschilderde lijstgevels tussen nrs. 9 en 25. Het betreft een neoclassicistische burgerwoning van drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak met centraal dakvenster. Samen met de gedecapeerde nr. 23 gebouwd naar een gevelontwerp van 1895. De geveltekening werd twee keer werd voor een bouwvergunning in de Coquilhatstraat voorgelegd, één keer door reder C.W. Twelves, en een keer door advocaat Albert Van Nieuwenhuyse. Verzorgd parement met fraaie details zoals de waaiermotieven in de boogvelden boven de vensteropeningen en in het ronde fronton van de dakkapel, palmettenfriezen, kroonlijst op consoles.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1895 # 828, 1895 # 921.