Gekoppelde neoclassicistische burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van twee identieke neoclassicistische burgerhuizen van drie traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak. De woningen zijn wellicht te linken aan de bouwaanvraag die bouwkundige Peter Wittockx voor Max Mölders indiende in 1896, hoewel de detaillering van balkons en vensteromlijsting niet helemaal overeen komt. De eenvoudige, klassieke afwerking van de lijstgevels, met onder meer gietijzeren balkons, kordons en geriemde omlijstingen, past in de gevelrij die de westzijde van de Allewaertstraat typeert. Het schrijnwerk bleef grotendeels bewaard.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1896 # 375.