Hoekpand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekpand

Beschrijving

Hoekpand met deels ingebouwd werkhuis en aanbouwen langs de Ter Elststraat, opgetrokken in 1910 (registratie in 1911) in opdracht van handelaar Ivo Vanden Broecke. De werkplaats wordt in de tweede helft van de 20ste eeuw herbouwd. Vrij imposante hoekwoning in eclectische stijl. Spel van materialen, zie sokkelvormende plint in natuursteen met imitatie van blokken, begane grond van oranje baksteen met accenten van rode baksteen ter hoogte van de lateien, natuurstenen bovenverdieping met imitatievoegen. Bovenverdieping uitgewerkt met centraal aan de straatzijde en op de hoek een erkeruitbouw. Gemansardeerde bedaking met zwarte mechanische pannen. Bijgebouw aan de Ter Elststraat uitgewerkt zoals de bovenverdieping. Vermoedelijk bewaard schrijnwerk, aan de straatkant op de begane grond met bovenlichten met decoratief glas-in-loodpaneel.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1911/16.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie