Eclectisch handelspand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch handelspand

Beschrijving

Eclectisch pand naar een ontwerp van de "BOUWMEESTERS / A.D. 1925 / PIL & CARBON / OOSTENDE" (zie gevelsteen in de plint) in opdracht van de N.V. Bank van Handel en Nijverheid ter vervanging van een ouder pand. Geregistreerd in het kadaster in 1929. Bruine baksteenbouw afgedekt door een (half?) gemansardeerd zadeldak deels voorzien van zwarte leien en deels oranje dakpannen. Geel parement van oranje baksteen op een arduinen plint en sierelementen van natuursteen (simili?). Dubbelhuisopstand, brede centrale toegangspoort met bovenliggend opschrift "KREDIETBANK". Zijtraveeën op verdieping uitgewerkt met arkeltoren links, rechthoekig torenvolume rechts en tussenliggend balkon. Deels vernieuwd schrijnwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1929/63.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie