• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerwoning, volgens kadaster gebouwd in 1920 ter vervanging van puinen, in opdracht van Eugène Declerck-Delattre, aannemer te Ardooie.

Woning van twee bouwlagen en drie traveeën in oranjerode baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met straat). Nieuwe gootlijst met oudere modillons.

Plint in geschilderde natuursteen. Spiegelboogvormige muuropeningen met deels bewaard schrijnwerk (schuiframen), vervangen op de verdieping. Rechtertravee met poort met bovenlicht in verticale roedeverdeling en met gekleurde beglazing in drieledig venster; deur met beglazing en hekwerk. Linkertravee met drieledig venster op begane grond (schuiframen) en op de verdieping een driezijdige erker.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ardooie, 1920/13, 1937/24.

Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin