Onze-Lieve-Vrouwekapel met treurwilg

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwekapel, beschaduwd door een treurwilg, markeert het kruispunt van de Brabantstraat en de Solwaterstraat.

Huidige kapel is opgericht in 1998 ter vervanging van een ouder muurkapelletje, gebouwd na de bevrijding in 1944, uit dankbaarheid voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ter ere van Onze-Lieve-Vrouw als Middelares aller genade.

Open veldkapel in rode baksteenbouw onder zadeldak in Boomse pannen. Spitsboogtoegang met ijzeren hek met speerpuntbekroning.

Gemetseld altaar met beeld Onze-Lieve-Vrouw met Kind. Ingemetselde marmeren plaat met inscriptie: "GIJ ONZE KONINGIN MIDDELARES EN MOEDER/ SPREEK TEN BESTE BIJ D'ALBEHOEDER/ BESCHERM ONS IN DE GEVAREN/ EN VAN RAMPEN WIL ONS SPAREN/ 1944".

Auteurs: Schepens, Annelies; Santy, Pieter; Boone, Benjamin