Classicistisch burgerhuis

Beschrijving

Fraai Lodewijk XVI-huis van drie traveeën, vier bouwlagen onder schilddak (pannen) vooruitspringend op de rooilijn, voorgevel volgens bouwaanvraag van 1779. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op hardstenen plint. Rondboogvormige muuropeningen in geblokte omlijsting onder de puilijst. Rechthoekige bovenvensters met 18de-eeuwse houten roedeverdeling, in geprofileerde omlijsting met oren, verrijkt met fijne guirlandes. Borstweringen respectievelijk versierd met opengewerkte panelen, festoenen en een kroonlijst. In 1830 toegevoegde bovenste verdieping. Rechts door het verspringen der rooilijn smalle zijgevel van één travee.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1830//5841.
  • Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 185, nummer 12.