Modernistische architectenwoning

Beschrijving

Modernistische architectenwoning gebouwd in 2009 naar een ontwerp van Bram Verschuere van de associatie ArchINteam uit Zottegem. Woning opgedeeld in twee wooneenheden en van de straat afgesloten door een laag, betonnen muurtje. Betonnen constructie onder platte daken gecombineerd met donker houten vlakken ter hoogte van de openingen. Woning getypeerd door spel van volumes en hellende, deels begraasde vlakken; laatst genoemde vormt samen met een ijzeren, licht gebogen loopplank de toegangsweg naar de rechterwoning.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie