Handelspand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Handelspand

Beschrijving

Handelspand uit het interbellum, waarvan de bouw bij het kadaster is geregistreerd in 1938 in opdracht van schoenmaker Roger Decaluwé. Vrij smalle bruine baksteenbouw onder platte bedaking, voorzien van een voorgevel in typische oranje baksteen. Later gewijzigde onderbouw met pui. Bovenbouw met brede vensters onder wit beschilderde latei en geflankeerd door twee lisenen die worden geaccentueerd in de houten kroonlijst op klossen. Bewaard schrijnwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1938/24.
  • GHISTERLINCK R., Het Leeuwke na de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal van een volkse wijk aan de boorden van de Gaverbeek, in De Gaverstreke, jg. 31, 2003, p. 79.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie