Eclectische villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectische villa

Beschrijving

Eclectische villa gebouwd in 1933 door fabrieksbestuurder Laurent Vandenbrouck. Omliggende tuin, van de straat afgescheiden door een speciaal ontworpen, zwart geschilderd, ijzeren hek en toegankelijk via een dubbel hek tussen twee natuurstenen pilasters met zware bolbekroning. Villa op rechthoekig grondplan afgedekt door een leien, gemansardeerd tentdak. In- en uitsprongen zoals overluifelde ingang, ondersteund door twee zuilen op een breukstenen muurtje, een torenvormige hoektravee, een doorgetrokken erkeruitbouw met modernistische inslag in de zijgevel. Gevarieerd materiaalgebruik, simili, breuksteen, geglazuurde tegels etc.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1933/21.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie