• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

19de-eeuwse hoeve, bereikbaar via een lange, rechte en dan ombuigende dreef langs de akkers. Op het primitief kadasterplan (circa 1835) wordt reeds een woonhuis weergegeven, dat volgens de gegevens van het kadaster vóór 1946 is uitgebreid met een landgebouw ten oosten. In 1946 laat slachter Julien Demeulemeester rechtover het eerste woonhuis een tweede woonhuis bouwen en een loods.

Moeilijk zichtbaar van op de openbare weg maar duidelijk twee bewaarde 19de-eeuwse volumes rondom een beboomd erf. Wit beschilderde baksteen eenlaagsvolumes onder pannen zadeldaken.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1946/11.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie