Stadswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Oorspronkelijke koppelwoningen gebouwd in 1937 in spiegelbeeld. Nummer 34 met recent gedeelde vensteropeningen en vernieuwd schrijnwerk. Enkelhuizen onder één zadeldak met mechanische pannen. Geel bakstenen voorgevels op lage arduinen plint met nog natuurstenen band. Afwisselend baksteenmetselwerk en licht vooruitspringende vlakken. Verdiepte voordeuren met afgeronde dagkanten en luifels met bovenliggend bovenlicht. Nummer 36 bewaart het originele schrijnwerk. Bij nummer 34, behouden kroonlijst op klossen.

• COOREVITS S., NOYEZ E., Bouwbeeld 30-50. Invloeden van Art Deco en Modernisme in Waregem, in De Gaverstreke, jg. 36, 2008, p. 391.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie

Van het ensemble (nummers 34-36) werd het rechter pand (nummer 34) sterk verbouwd.