• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis met geïntegreerde autobergplaats, gebouwd op het einde van de jaren 1920, reeds geregistreerd in het kadaster in 1929. Bruine baksteenbouw onder half gemansardeerd zadeldak met zwarte, mechanische dakpannen en later ingebrachte dakvlakramen. Voorgevel van oranje baksteen in combinatie met witte baksteen voor decoratieve elementen zoals de als fijne banden doorgetrokken lateien en onderdorpels. Deels bewaard schrijnwerk onder meer op de begane grond schuiframen en bovenlicht met verticale verdelingen en geel glas. Ook bewaarde kroonlijst op klossen. Naar verluidt zijn in het interieur nog mooie glasramen bewaard met geometrisch motief.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1929/37.
  • COOREVITS S., NOYEZ E., Bouwbeeld 30-50. Invloeden van Art Deco en Modernisme in Waregem, in De Gaverstreke, jg. 36, 2008, p. 462.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie