Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd circa 1896 naar ontwerp van L.C. Buisseret-Fierens voor Em. Cuyvers. De woning is met haar opbouw en stijl één van de weinige voorbeelden van de originele bebouwing van de straat. Het is een rijwoning van drie traveeën en twee bouwlagen op hardstenen plint, gevat onder een mansardedak met centraal dakvenster en twee flankerende oeils-de-boeuf. De bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel bewaart alle detaillering zoals op het plan in de bouwvergunning aangeduid: imitatievoegen, centrale travee geaccentueerd met balkon en medaillonvormige sluitsteen op de verdieping, rechthoekige muurvlakken onder de houten kroonlijst met tandfries en klossen. Ook het schrijnwerk bleef bewaard: fraaie paneeldeur en T-vormige ramen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1896 # 1682.