Modernistische brouwerswoning

Beschrijving

Modernistische brouwerswoning uit het interbellum horend bij Brouwerij De Neve( zie Isabellastraat 50-52) en gelegen tegenover de brouwerij in een ruime tuin. De woning werd gebouwd en is geregistreerd op het kadaster in 1939 als eigendom van brouwer De Neve. Villa van twee bouwlagen met een zwart pannen schilddak. Woning opgebouwd uit gele en zwart geglazuurde baksteen met een hardstenen plint, een uitstekende kroonlijst. Lijstgevel voorzien van rechthoekige vensters met bewaarde glas-in-loodpanelen. Links een halfronde uitbouw met plat dak en in de rechterzijgevel een driezijdige uitbouw van twee bouwlagen. Tegen de woning rechts recentere éénlaagse aanbouw en rechts ten oosten van de woning vrijstaande garage in dezelfde stijl opgebouwd als de woning (zelfde periode?).

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Dilbeek, Afdeling VI (Schepdaal), 1939/30.

Auteurs: Verwinnen, Katrien