• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Op de hoek van de Ninoofsesteenweg en de Marktstraat gelegen burgerhuis, met de voorgevel gericht op de steenweg, geregistreerd op het kadaster in 1867.

Onderkelderde verankerde bakstenen woning, hoger gelegen ten opzichte van de straat, van drie traveeën en twee bouwlagen op rechthoekige plattegrond onder schilddak met vernieuwde dakbedekking. Sobere gecementeerde lijstgevel met geblokte hoeken. Rechthoekige vensters (oorspronkelijk beluikt op het gelijkvloers) met op de eerste verdieping een geprofileerde omlijsting en sober gedecoreerde borstwering. Rechthoekige deur met bovenlicht. Vernieuwd schrijnwerk en kroonlijst. Sobere witgeschilderde achtergevel met éénlaagse latere aanbouwsels.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Dilbeek, Afdeling VI (Schepdaal), 1867/1.

Auteurs: Thomas, Hans; Verwinnen, Katrien