Dorpswoning met winkelpui

Dorpswoning met houten winkelpuitje waarschijnlijk opgetrokken in de jaren 1920.

Bakstenen lijstgevel op een gecementeerde plint van twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (mechanische pannen). De gevel wordt gekenmerkt door een inkomrisaliet en door contrasterende witgeschilderde omlopende (bakstenen) muurbanden en ontlastingsbogen. Op het gelijkvloers getoogde muuropeningen, rechtse muuropening uitgewerkt als pui met inkom. Op de bovenverdieping rondboogvensters, ontdubbeld in het inkomrisaliet, met sluitsteen. Hardstenen lekdrempels en grotendeels bewaard (interbellum) schrijnwerk. Vernieuwde PVC kroonlijst.

Auteurs: Verwinnen, Katrien