Boerenwoning

Beschrijving

Dieper gelegen haaks op de straat ingeplant voormalig boerenhuis in een ruime omringende beboomde tuin. Van straat afgescheiden door brede gracht. Toegankelijk via ijzeren hek aan gemetste vierkante pijlers op sokkel met hardstenen dekplaat.

Boerenhuis volgens historisch 18de- en 19de-eeuws kaartmateriaal, samen met nummer 13, teruggaand op een omgrachte site genaamd "'T Heymus Hofken".

Aanvankelijk korter boerenhuis met kleine achterbouw volgens kadasterarchief in 1893 door Nathalie Van Duyse in oostelijke richting verlengd. Bijhorend en ervoor gelegen landgebouw afgebroken en vervangen door kleine bijbouw aan walgracht ten noordwesten. Domein vergroot circa 1901 en walgracht verlegd. Bijbouw uit 1893 afgebroken in 1954. Boerenhuis in 1961 verbouwd tot huidig volume.

Boerenhuis van één bouwlaag en vier traveeën onder zadeldak. Witgeschilderde erfgevel. Aangepast.

Bij controle januari 2010: afgebroken en nieuwbouw in opbouw.