Ensemble van interbellumwoningen

Beschrijving

Drie enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema, van 1936 in opdracht van Clemens Baert – Staes, schoenmaker uit Grembergen, een jaar eerder dan het links aansluitende en stilistisch aanverwante ensemble gebouwd (zie kadasterarchief). Twee bouwlagen onder een doorlopend kunstleien zadeldak, opgetrokken in een gele decoratieve baksteenarchitectuur verlevendigd met hardsteen voor plint, sluit- en hoekstenen en donker bruine baksteen voor de pui. Ensemble gemarkeerd door een driezijdige centrale erker op zware gestileerde console (nummer 80) en geflankeerd door twee pseudo-erkers op getrapte basis (nummer 78, 82). Rondboogvensters en -deuren met gedeeltelijk vernieuwd schrijnwerk, nummer 80 bijkomend gevat in een getrapte bakstenen omlijsting.