Pastorie Heilige Familieparochie

Beschrijving

De pastorie werd in 1937 gebouwd op kosten van pastoor August Nols op grond van de kerkfabriek naar ontwerp van Jozef Viérin (1872 - 1949) uit Brugge en in 1938 opgetekend op het kadaster. De pastorie is gelegen op hetzelfde omhaagd en beboomd driehoekig perceel als de Heilige Familiekerk.

Bakstenen gebouw in de vorm van een Grieks kruis met vier puntgevels onder gekruist pannen zadeldak. Rondboogvormige muuropeningen met keramiektegels als lekdrempels en verdiepte deuropening; bewaard schrijnwerk. Merkwaardige grote schooorsteen. Boven de toegangsdeur keramieken reliëf van Onze-Lieve-Vrouw.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Dilbeek, afdeling IV (Groot-Bijgaarden), 1938/1.

Auteurs: Verwinnen, Katrien