Villa van 1932

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa van 1932

Beschrijving

Villa waarvan de bouwaanvraag dateert van 1932 naar ontwerp van architect G. Van der Henst (Anderlecht). Bouwaanvraag uit 1952 voor de vergroting met een extra kamer op de verdieping tegen de oostgevel (in oorsprong terras). Tot begin 21ste eeuw had deze villa zijn origineel schrijnwerk behouden met uitgewerkt smeedwerk en met een blauwe melkglas vulling. Omhaagde voortuin toegankelijk via een ijzeren poortje tussen twee beraapte en witgeschilderde pijlers uit de bouwperiode.

Woning met beraapte en witgeschilderde gevels met verspringende volumes op een verhoogde begane grond met garage in de kelder en met twee bouwlagen onder een plat dak. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk en geflankeerd door geglazuurde tegels. De lekdrempels bestaan eveneens uit geglazuurde tegels. Toegangstrap naar de voordeur in granito.

• Gemeentearchief Dilbeek, bouwdossiers, doos 1483, Schilderkunstlaan.

Auteurs: Verwinnen, Katrien