Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Karakteristieke villa uit begin 20ste eeuw, omgeven door een omhaagde tuin. De villa werd kadastraal geregistreerd in 1903 en was eigendom van Robert de Viron. Vooraan in de tuin op de hoek met de Putweidestraat staat een grote lindeboom.

Onderkelderde villa op een onregelmatige plattegrond met verspringende volumes onder een leien bedaking met een vierkante traptoren in de zuidoostelijke hoek. Wit geschilderde baksteenbouw met tuitgevels die een aflijning en schouder- en topstukken hebben in blauwe hardsteen. Gevarieerde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk, uitgezonderd de deur. Voorts omlopende bakstenen muurbanden en een driezijdige erker aan de linkerzijgevel. In de rechterzijgevel zit een gedichte deuropening met hierboven een balkon.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Dilbeek, afdeling I (Dilbeek), 1903/13.

Auteurs: Verwinnen, Katrien