Stadswoning naar ontwerp van M. Forton

Beschrijving

In 1920 (zie jaarstenen) naar ontwerp van M. Forton heropgebouwd enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak met dakkapellen die in 1966 toegevoegd werden. De lijstgevel in typische wederopbouwstijl - voorzien van korf- en steekboogvormige muuropeningen en sierbanden in similisteen - heeft een smalle deurtravee, een brede, risalietvormige venstertravee, en een pui met een parement van similisteen, tussen een hardstenen plint en dito puilijst.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 79318, bouwvergunning (10.05.1920); dossier 120122/6409, bouwvergunning (29.09.1966).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie