Hoekpand en stadswoningen

Beschrijving

Vergund in 1921, hoekpand met de Nerviërsstraat en drie aansluitende rijhuizen die samen werden opgetrokken naar ontwerp van architect G. Sterckx. Drie bouwlagen hoge, sobere historiserende wederopbouwarchitectuur met inbreng van summiere eigentijdse accenten: baksteenbouw doorspekt met natuursteen voor muurbanden, hoekketting, omlijstingen en boogstenen; gevarieerde venstervormen waaronder twee- en drielichten, korfbogige deur met oculusvormig bovenlicht in nummer 32; gestileerde ornamenten in de deels blinde zijgevel en ter hoogte van de bovenste verdiepingen. Bewaarde houten kroonlijsten op consoles, behalve bij nummer 32. Gewijzigde benedenordonnantie in nummer 28 (1933).

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier (bouwvergunning 09.09.1921); dossier 902543 (bouwvergunning 24.02.1933).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie