Handelspand naar ontwerp van E. Mispelter

Beschrijving

Handelspand uit 1928 naar de plannen van E. Mispelter, opgevat als enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak.

De lijstgevel met hardstenen winkelpui, voorzien van een zware puilijst, dubbele toegang (woning en winkel) en een vitrine met overhoeks uitstalraam, wordt gekenmerkt door een gevelbrede erker in de tweede bouwlaag, rustend op een zeshoekige vloerplaat met dito bakstenen borstwering en een zware middenstijl, en overgaand in een overhoekse erker ter hoogte van het bovenlicht.

Het oorspronkelijk schrijnwerk, dat karakterbepalend is voor heel de gevel, bleef overal bewaard, met uitzondering van de inkompartij.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 86846 (bouwvergunning 30.03.1928).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie