Twee gekoppelde burgerhuizen

Beschrijving

Twee gekoppelde woningen met enkelhuisopstand, drie in hoogte verkleinende bouwlagen en elk drie traveeën onder zadeldak, in afwijking van de bouwaanvraag van 1840 opgetrokken in spiegelbeeld. Sobere neoclassicistische gevels van baksteen – oorspronkelijk bepleisterd – met plint en deurrechtstanden van zandsteen, rechthoekige vensters die beneden voorzien zijn van houten luiken, op de bovenverdieping van doorgetrokken lekdrempels en in nummer 11 van decoratieve ijzeren leuningen. Deels gedichte steigergaten, schrijnwerk en kroonlijsten vernieuwd en dakkapel verdwenen bij nummer 11.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 14261 (bouwvergunning 18.07.1840).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie