Geheel van stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Geheel van stadswoningen

Beschrijving

Geheel van rijhuizen, opgevat als enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder een doorlopend mansarde dak (kunstleien). De gevelpartij is sterk horizontaal geleed door de lage hardstenen plint, de registers van deuren en vensters met hardstenen latei en dito lekdrempel, door het picturaal spel van lijnen, ontlastingsbogen en ruitpatronen in witte baksteen, door de kroon- met tandlijst op klossen en door de ritmiek van de vensters in het mansardedak.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie

Aanvullende informatie

Dit ensemble werd gebouwd in opdracht van industrieel Jacob Van Ex-Toelen als huisvesting voor zijn personeel.

• Informatie verkregen tijdens het openbaar onderzoek over de vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant (2020).