Handelspand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Handelspand

Beschrijving

Handelspand in zogenaamde wederopbouwstijl, in 1920 naar de plannen van C. Goemans gebouwd, en opgevat als breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak. De traditionele gevel met speklagen, negblokomlijstingen, hoekkettingen en kruisvensters wordt gekenmerkt door een hardstenen pui met korfboogvormig uitstalraam en een rondboogpoort, een halfronde erker en dito balkon in de linkertravee onder een barokke gevelbekroning die getypeerd wordt door in- en uitzwenkende voluten, een rondboogvenster met omlopende waterlijst en een "1921" gedateerde cartouche in de top.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 79564 (bouwvergunning 14.06.1920).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie