Gemeentelijke jongensschool

Beschrijving

Voormalige gemeentelijke jongensschool, heden gemeenschapshuis, naar ontwerp van de provinciale architect E. Careels van 1902.

Bakstenen schoolvleugel met lijstgevel van oorspronkelijk zeven, later uitgebreid tot elf traveeën en één bouwlaag onder plat dak (loodrecht op straat), aansluitend bij gemoderniseerd poortgebouw (met luifel op ijzeren zuiltjes) onder zadel- en lessenaarsdak (nok parallel aan straat, mechanische pannen). Rechthoekige vensters meestal onder I-balk. Rondbogige toegangspoort.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Scholen, Mariekerke, dossier 10.