Handelspand naar ontwerp van P. Langerock

Beschrijving

Handelspand dat in 1923 ontworpen werd door P. Langerock als een breedhuis van slechts één travee en vier bouwlagen onder een pannen zadeldak.

De gevel is opengewerkt door een korfboogvormig uitstalraam in de met hardsteen beklede pui, en door boogvormige drielichten met negblokomlijsting in de bovenbouw. Typisch neogotisch zijn de borstweringen en het balkon met visblaasmotief in het maaswerk, de banderol met opschrift "A° 1924", de speklagen en cordons, en de hoekpilasters met bekronende bogenfries onder de kroonlijst.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 80627 (bouwvergunning 11.05.1923).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie