Burgerhuis met klokgevel

Beschrijving

Drie traveeën en drie bouwlagen tellend dubbelhuis dat in 1923 door Jean Dewit ontworpen werd met een klokgevel die ter hoogte van de begane grond een zandkalkstenen parement heeft, opengewerkt is met per drie gekoppelde korfboogvensters onder een waterlijstje, en een barokke geveltop heeft met centraal een korfboogvenster tussen ovaalronde oculi, inzwenkende voluten en een halsbekroning met fronton.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Vlaams-Brabant, Archief Monumenten en Landschappen, beschermingsdossier (09.11.1994).
  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 80940 (bouwvergunning 27.08.1923).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie