erfgoedobject

Handelspand gedateerd 1919

bouwkundig element
ID
206214
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206214

Juridische gevolgen

Beschrijving

Handelspand, dat in cartouches "anno" "1919" gedateerd is en samen met het aanpalende pand nummer 21 door J. Dewit werd ontworpen als een gecombineerd breed- en diephuis van drie bouwlagen, met een trapgevel die gekenmerkt wordt door een rechthoekige pui onder een licht uitkragende bovenbouw op korfbogen en voluutconsoles, en door de neotraditionele bovenbouw met aaneengesloten kruis- en kloostervensters in negblokomlijstingen, speklagen, sierankers, en een bolkozijn onder een oculus in de geveltop.

  • Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Vlaams-Brabant, Archief Monumenten en Landschappen, beschermingsdossier (09.11.1994).
  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 78613 (bouwvergunning 01.08.1919).

Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Handelspand gedateerd 1919 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206214 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.