Stadswoning Den Haenen Kam

Beschrijving

"Den Haenen Kam" werd in 1916 ontworpen door O. Devos als een diephuis van één travee en vier bouwlagen onder een pannen zadeldak. De gevel wordt gekenmerkt door het decoratieve spel van natuurstenen speklagen, diamantkoppen en schijfmotieven, door drielichten in de bovenbouw met een haast gevelbreed balkon in de derde bouwlaag, en door typisch neorenaissance-elementen, waaronder de geringde pilasters in de hardstenen pui en de geveltop met inzwenkende voluten, een gebroken en een boogfronton, bolmotieven, overhoekse topstukken, en de pseudo-serliana die de zolderverdieping verlicht.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Vlaams-Brabant, Archief Monumenten en Landschappen, beschermingsdossier (09.11.1994).
  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 76732 (bouwvergunning 17.10.1916).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie