Burgerhuis naar ontwerp van E. Mispelter

Beschrijving

In 1922 door E. Mispelter ontworpen breedhuis van drie bouwlagen onder een pseudo-mansardedak, met een neobarokke klokgevel die gekenmerkt wordt door een hardstenen pui, een als drielicht uitgewerkte, halfronde erker in de tweede bouwlaag, een halfrond balkon met een leuning van balusters in de derde bouwlaag, en een korfboogventser in pseudo-negblokomlijsting in de geveltop.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Vlaams-Brabant, Archief Monumenten en Landschappen, beschermingsdossier (09.11.1994).
  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 82228 (bouwvergunning 03.11.1922).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie