Eclectische stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectische stadswoning

Beschrijving

Naar de plannen van L. Landeloos in 1914 opgetrokken eclectisch rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak met houten kroonlijst op modillons. De traditionele bakstenen gevelopstand is versierd met details in blauwe hardsteen: de bossage-plint met serliana-vormige keldermonden, waterlijsten en muurbanden, en kwarthol geprofileerde omlijstingen van de deur, de rechtstanden van het drielicht op de begane grond, van de erker in de tweede en het balkon in de derde bouwlaag. De diverse muuropeningen zitten onder korf-, rond-, of steekboogvormige ontlastingsbogen in baksteen op eveneens hardstenen aanzetten.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 75818 (bouwvergunning 27.04.1914).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie