• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Vrijstaande woning opgetrokken in 1913 in opdracht van de Zwevezeelse mulder Eduard Verhelle-Goes. Voortuin met kleine Mariagrot in rotsimitatie achter laag bakstenen muurtje tussen dito pijlers. Links van de woning gekiezelde oprit afgesloten door rood geschilderd smeedijzeren hek tussen gietijzeren kolommen. Verankerde (sierankers) rode baksteenbouw van vijf traveeën onder zadeldak (blauwe, geglazuurde, mechanische pannen). Voorgevelparement in oranje baksteen met gebruik van witte baksteen voor belijnende banden, fries onder gootlijst en strekken, gecementeerde plint. Licht getoogde muuropeningen, vernieuwd houtwerk. Rechts aanbouw van een travee met halve trapgevel onder een lessenaarsdak. Linker zijgevel met twee rondboogvensters onder druiplijst.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie