• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Half vrijstaande lage woning, volgens het kadaster gebouwd in 1902 voor notaris David Benoni uit Koolskamp. Onverharde oprit aan rechter zijde. Verankerde, rode baksteenbouw van drie traveeën met een afgeschuinde hoektravee onder afsnuiting. Straatgevel met dubbele tandlijst onder gootlijst. Zadeldak (rode, mechanische pannen) met vernieuwde dubbele dakkapel. Straatgevel met aangepaste muuropeningen, deur in hoektravee en venster in rechter zijgevel onder getoogde strek, in zijgeveltop twee rondboogvensters onder druiplijst, vernieuwd houtwerk.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie