• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Half vrijstaande woning, volgens het kadaster gebouwd in 1888. Op een niet gedateerde zwart-wit foto is de gevel bezet met een rotsberaping en zijn de muuropeningen voorzien van een wit bepleisterde omlijsting en beluikte vensters op de begane grond. Verharde oprit aan rechterzijde afgesloten door poort tussen twee oorspronkelijke overhoeks geplaatste bakstenen pijlers. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (bruine, mechanische pannen). Wit geschilderde baksteenbouw boven lage grijze plint. Voorgevel gecementeerd en afgewerkt met imitatievoeg. Licht getoogde, oorspronkelijk beluikte (zie duimen) muuropeningen met vernieuwd houtwerk. Rechter zijgevel met oculus.

• Heemkundige Kring Ons Wingene, Fototheek.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie