• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Breedhuis volgens het kadaster te dateren in 1912. De woning wordt samen met het aanpalende pand nummer 121 (nu verbouwd parement) opgetrokken in opdracht van de Zwevezeelse geneesheer Leo Isebaert-Vandenbroecke. Voorheen strekte het aanpalend pand nummer 125 zich uit tot op deze percelen. Enkelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (rode, mechanische pannen). Rode baksteenbouw met gebruik van witte baksteen voor belijnende banden en strekken, blauwe hardstenen plint. Baksteenfries onder gootlijst. Rechthoekige muuropeningen onder getoogde strek, vernieuwd houtwerk.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie